Home › Wedstrijdzeilen › Wedstrijdzeilen

Wedstrijdzeilen bij de HKZV

Met wedstrijdzeilen geven we bij de HKZV een extra sportieve dimensie aan het brandingzeilen. De wedstrijden worden verzeild in 2 categorieën: de zogenaamde kleine en grote klasse. Om een ieder gelijke kansen te bieden wordt de gezeilde tijd omgerekend middels de Texel handicap die je kunt vinden op de site van het Watersportververbond. Je kunt ook de pdf versie gebruiken. 


Het gaat in eerste instantie om winnen maar net zo belangrijk vinden we dat de wedstrijden sportief verlopen. We verwachten van ervaren wedstrijdzeilers dat zij hun ervaring delen met nieuwkomers met als doel een groot aantal enthousiaste deelnemers. Op zondagmiddag wordt er gestreden om de Noordzee Trofee  en op woensdagavond om de midweekbeker. Het clubkampioenschap wordt gezeild op een zaterdag en zondag in de maand september. Het sociale gebeuren rond en na de wedstrijden kleuren de dag. Op woensdagavond wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten, het clubkampioenschap vieren we met een barbecue. Met zeilerslatijn, tactieken en situaties wordt een mooie zeildag onder genot van een drankje en  ondergaande zon afgesloten.


Verder hebben we een oude traditie nieuw leven ingeblazen: er zijn in 2012 weer 2 wedstrijden met onze zustervereniging de KZVS.


Ogenblik a.u.b. ...